Onsdag 1 Dec
Stockholm

Här är dolda knappen – som kan ge dig mer utrymme på flyget

Det finns en dold knapp på armstöden.
Det finns en dold knapp på armstöden. Foto: Andriy Popov/Alamy/Stella Pictures Heiko Junge/NTB/TT

Att flyga är inte alltid helt bekvämt och inte sällan känns det lite väl trångt i stolarna, särskilt om man hamnar i sätet vid gången där armstödet inte kan fällas upp. Men det finns en dold knapp som kan råda bot på detta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att under en flygresa hamna i sätet vid gången kan vara fördelaktigt i det avseendet att man lätt kan smita ut för att sträcka på benen och göra toalettbesök. 

Men det innebär också att man sitter på den plats i flygplanet där man inte kan lyfta eller fälla ner armstödet mot gången, vilket kan göra att det känns extra trångt. 

Enkla life hacket: Dold knapp på flygplanet

Men det finns ett enkelt knep för att kunna fälla upp och ner armstödet, och därigenom få lite extra utrymme i flygstolen. 

Foto: Heiko Junge/NTB/TT

Alla känner vi ju till att det finns en knapp på armstödet för att reglera ryggstödet, eller hur? På armstödet på sätet vid gången finns dock, enligt Business Insider, ytterligare en knapp – dold på undersidan. 

Genom att trycka på den kan du fälla upp och ner det annars låsta armstödet, och få lite extra utrymme åt sidan där armstödet annars kan vara i vägen.

På Youtube-kanalen "Fearless & Far" delar resevloggaren Mikey Corey med sig av hur du gör. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela