22-årig kvinna död i snöstormen - fastnade i sin bil i 18h
Staden Buffalo i New York USA har fått över 1,5 meter snö. - Foto: Craig Ruttle/TT & Carolyn Thompson/TT

22-årig kvinna död – fastnade i sin bil i 18 timmar

Snöstormen i Nordamerika forsätter att skörda liv. I staden Buffalo, New York, är dödssiffran uppe i 27 personer. En av dem är en 22-årig kvinna som blev offer för den hemska stormen.


Nyheter24 har tidigare rapporterat om den storm som härjar i Nordamerika med extrema temperaturer och snöfall. New Yorks guvernör Kathy Hochul kallade stormen för ”århundradets snöstorm” där minst 27 personer har mist sina liv i Buffalo.

Skulle hem från jobbet 

Kvinnan skulle köra hem från sitt jobb under fredagen när hon blev fast i ett kraftigt snöoväder, berättar hennes familj till det lokala dotterbolaget till ABC, nyhetsbyrån WSOC, i Charlotte North Carolina.

Kvinnas familj berättar för nyhetsbyrån att kvinnan hade smsat i deras gruppchatt för att berätta att snön började hopa sig och skickade en video på hennes bilfönster som var täckta av snö.

Hade ringt 911: "Alla fastnade" 

Familjen berättar även att kvinnan hade ringt 911, USA:s nödnummer, men räddningstjänsten lyckades inte komma fram till henne i tid. Kvinnans mamma säger att dottern hade tänkt sova I bilen för att vänta ut stormen och sen försöka gå hem till fots.   

–  Alla blev fast som försökte komma till henne. Brandkåren. Polisen, alla fastnade, säger kvinnans syster till tidningen.

– Varför hade de inte kedjor på sina däck? Det här är en stat som ofta har snö, säger systern.

Hittades död efter 18 timmar

Dagen därpå hittades kvinnan död i sin bil och hennes familj uppskattar att hon var fast i 18 timmar. 

En officiell dödsorsak har inte fastställts än, men hennes mamma tror att dottern dog av kolmonoxid-förgiftning och inte av hypotermi.

– Bilen var i gång, snön fortsatte att falla så den blockerade bilens rör och gjorde så att bilen till slut stängdes av. Då dog hon av kylan, säger mamman till tidningen.

Kvinnans andra syster berättar att det har varit mycket gråt i familjen, och att den döda systerns paket är fortfarande kvar under julgranen.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!