Stadens borgmästare: ”Människor dör i sina bilar”
Det har kommit 1,5 meter snö i staden Buffalo i New York. - Foto: Bridget Haslinger/TT & AP/TT

Stadens borgmästare: ”Människor dör i sina bilar”

Nordamerika har skakats av oväder under julhelgen. I Buffalo, New York, har människor hittats döda och insnöade i sina bilar. Stadens borgmästare Byron W. Brown vädjar nu till invånarna att inte ge sig ut på vägarna.


Hittills har minst 34 personer dött på grund av det kraftiga ovädret i USA och myndigheter befarar att dödssiffran kommer att stiga, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Vinterstormen Elliot har skakat Nordamerika under julhelgen och sträcker sig från de södra delarna av Ontario i Kanada till den mexikanska gränsen.

Staden Buffalo i New York hårt drabbad

Ett av de hårdast drabbade områdena är staden Buffalo i New York där sju personer ska ha omkommit till följd av vädret. Flera av de döda har hittats ihjälfrusna i bilar eller i snövallar.    

– Människor dör i sina bilar. Det är verkligheten, säger Buffalos borgmästare Byron W. Brown till den lokala radiostationen WBEN.

Utryckningsfordon når inte fram

Minst tre av dödsfallen i New York ska ha skett på grund av medicinska nödsituationer där räddningstjänst inte kunnat nå fram på grund av stormen, rapporterar The New York Times. Snömassorna har gjort vägar oframkomliga och även räddningspersonal har fastnat när de åkt ut på larm.

– Vi har fått rädda brandmän, vi har fått rädda poliser och vi har varit tvungna att rädda ambulanspersonal, säger Mark C. Poloncarz, länschef i New York till The New York Times.

1,5 meter snö 

Buffalo var under söndagen fortfarande drabbat av kraftigt snöfall och hårda vindar. Trots att förhållandena ser ut att lätta något har tjänstemän och vårdpersonal kallats in från semestrar för att stötta kollegor som arbetat konstant sedan stormens intåg för tre dagar sen. 

– Det här är inte den jul vi ville ha, säger Mark C. Poloncarz till tidningen. 

/
/
Jul
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!