En misstänkt gärningsman har gripits efter masskjutningen.
En misstänkt gärningsman har gripits efter masskjutningen. - Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Minst sju dödade i ny masskjutning i Kalifornien

Minst sju personer har dödats i en masskjutning i samhället Half Moon Bay söder om San Francisco i USA. En person är allvarligt skadad.


Skytten dödade först fyra personer på ett lantbruk och sedan tre personer på ett annat lantbruk i samhället. Kopplingen mellan de två brottsplatserna är ännu oklar.

Misstänkt gärningsman gripen

Den misstänkte skytten, en 67-årig man, har gripits, uppger myndigheterna som också sagt att den misstänkte arbetat på en av brottsplatserna och är en "missnöjd anställd".

Omkring två timmar efter larmet om den första skjutningen hittade en polis den misstänkte mannen i en bil vid en polisstation i Half Moon Bay. Mannen greps och polisen hittade också ett vapen i bilen.

Andra masskjutningen på kort tid i Kalifornien

Skjutningen i Half Moon Bay inträffade mindre än 48 timmar efter att en ensam gärningsman sköt ihjäl 11 personer vid en dansstudio i Monterey Park i Kalifornien.

Kaliforniens guvernör Gavin Newsom skriver på Twitter att han var på sjukhuset och mötte överlevande från masskjutningen i dansstudion när han fick kännedom om dådet i Half Moon Bay.

"Tragedi på tragedi", twittrar guvernören.

TT
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!