Israelisk polis använde på torsdagen vattenkanoner för att skingra demonstranter som blockerade en motorväg i Tel Aviv.
Israelisk polis använde på torsdagen vattenkanoner för att skingra demonstranter som blockerade en motorväg i Tel Aviv. - Foto: Ohad Zwigenberg/AP/TT

Tusentals i marsch mot rättsreform i Israel

Tusentals människor marscherar från Tel Aviv mot Jerusalem i protest mot premiärminister Benjamin Netanyahu och regeringens kritiserade rättsreform.


Netanyahus regering har beskrivits som den mest högerorienterade och extrema i Israels historia och dess omdaning av rättssystemet har mötts av stora protester.

Den cirka sju mil långa marschen inleddes i Tel Aviv på torsdagen och tanken är att deltagarna ska komma fram till parlamentet under i Jerusalem under lördagen.

I torsdags lovade Netanyahu att gå vidare med den omstridda rättsreformen, trots kritik, demonstrationer och bland annat uppmaningar från USA:s president Joe Biden att lägga planen på is.

På måndag väntas parlamentsledamöter rösta om ett lagförslag som skulle inskränka Högsta domstolens befogenheter och ge politikerna mer makt över rättsväsendet. Lagförslaget är en av flera hörnstenar i regeringens plan för en större rättslig översyn.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!