Minst 100 personer har omkommit i en brand vid ett bröllop i staden Al-Hamdaniyah i Irak och ytterligare 150 personer har skadats.
Minst 100 personer har omkommit i en brand vid ett bröllop i staden Al-Hamdaniyah i Irak och ytterligare 150 personer har skadats. - Foto: Zaid al-Obeidi/AFP/TT

Minst 100 bröllopsgäster döda i brand i Irak

Minst 100 personer har omkommit i en brand vid ett bröllop i nordvästra Irak. Ytterligare 150 personer har skadats, enligt regionala myndigheter.


Händelsen utspelade sig i området al-Hamdaniyah i i Nineve-provinsen nära staden Mosul. Tv-bilder från platsen visar hur lågorna spred sig snabbt i den festlokal där bröllopet hölls. När branden väl var släckt syntes bara metall och annan bråte, med tv-kamerornas lampor som enda ljuskälla.

Överlevare fördes under natten till lokala sjukhus där de bandagerades och fick syrgas medan deras anhöriga trängdes i korridorerna.

Fyrverkerier kan ha orsakat branden

Enligt tidiga uppgifter ska branden ha brutit ut efter att fyrverkerier avfyrats i festlokalen. Själva brandförloppet befaras också ha gått snabbt till följd av lättantändliga paneler i lokalen, uppger det irakiska civilförsvaret för statliga nyhetsbyrån INA, enligt BBC.

Iraks premiärminister: Branden ska utredas

Iraks premiärminister Mohammed Shia al-Sudani har beslutat att inleda en utredning om hur branden startade. Och han har bett landets inrikes- och hälsomyndigheter att erbjuda nödhjälp, säger hans kansli i ett uttalande.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!