'Jag är å ormens vägnar glad för att den har hittats. Händelseförloppet var galet uppskruvat', säger styrelseordföranden för sporthallen, Hans Christian Andersen. Arkivbild.
'Jag är å ormens vägnar glad för att den har hittats. Händelseförloppet var galet uppskruvat', säger styrelseordföranden för sporthallen, Hans Christian Andersen. Arkivbild. - Foto: Drago Prvulovic/TT

Kungspyton på rymmen – hittad i källare

Efter en utställning i sporthallen i danska Viborg i helgen var en kungspyton oförklarligt försvunnen. Nu har det visat sig ormen troligen aldrig hade tagit sig ut från byggnaden – tränaren till ett oldboys–lag hittade ormen på onsdagskvällen när han skulle gå ner till bollrummet.


Den åttaåriga ormen har på sporthallens Facebook-sida beskrivits som ganska harmlös, med tillägget att den hittills aldrig har bitit någon människa. Men den har eftersökts, inte minst för att den inte skulle må bra av att vistas utomhus i danskt höstklimat. Ormen kunde infångas utan större dramatik.

— Jag är å ormens vägnar glad för att den har hittats. Händelseförloppet var galet uppskruvat, säger styrelseordföranden för sporthallen, Hans Christian Andersen, till TV Midvest.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!