"Större än att vinna ligatiteln"

Newcastle sjunger på sista versen. I dag kan jätten ramla ur Premier League.


En riktig rysaromgång väntar oss när Premier League på söndagen spelar säsongens sista omgång. Fyra lag slåss om två platser till nästa års säsong i den högsta serien och för jätten Newcastle ser läget riktigt jobbigt ut. Ödet ligger inte längre i lagets egna händer, men tränaren Alan Shearer håller hårt i det sista hopp som finns.

– Det här är en fantastisk fotbollsklubb. Visst, enorma misstag har gjorts, men vi har en sista chans att rätta till dem, säger Shearer enligt Sky Sports.

Fast om det här ska gå vägen för Newcastle måste hjälp komma från antingen Manchester United eller Chelsea. De två stora möter Hull respektive Sunderland på bortaplan och om någon av dem vinner klarar sig Newcastle kvar i Premier League via seger mot Aston Villa. Tufft läge, som ni förstår.

– Det skulle betyda allt. Det skulle vara större än något annat. Större än att vinna titeln, större än att vara kapten för England, vlket var det största jag var med om under karriären, säger Shearer.

Så här ser förutsättningarna ut för de fyra lagen som riskerar att åka ur:

Sunderland klarar sig kvar så länge inte både Hull och Newcastle vinner sina matcher – eller om de själva vinner över Chelsea.

Hull klarar sig garanterat kvar vid seger hemma över United. Vid oavgjort får Newcastle inte vinna sin match och vid förlust måste även Newcastle torska om Phil Brown och hans gubbar ska spela Premier League nästa säsong.

Newcastle klarar kontraktet om de vinner borta över Aston Villa samtidigt som Hull eller Sunderland tappar poäng i sin match. Vid oavgjort klarar sig Toon kvar om Hull förlorar mot United.

Middlesbrough är i stort sett redan degraderade. Deras enda chans är att Newcastle och Hull förlorar, samtidigt som de själva vinner och hämtar in fem måls marginal på Hull.

Bänka er 17:00 och var redo för 90 minuters ångestfylld engelsk fotboll.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.