- Foto: Stella Photo & Pexels

Underbarnet har högre IQ än Einstein – här är hennes udda studieteknik

16 åriga Mahnoor Cheema från Storbrittanien har högre IQ än både Albert Einstein och Stephen Hawking. I en intervju med Mirror berättar hon om sin minst sagt udda studieteknik.


Redan när Mahnoor Cheema, 16, var ett år förstod mamman Tayyaba Cheema att hennes dotter var speciell. 

– Jag fick nyheten från Pakistan att min pappa hade gått bort. Mahnoor frågade varför jag grät så jag förklarade. Då sa hon “jag finns här för dig”. Det visar hur förstående och intelligent hon var, redan vid den åldern, säger Tayyaba Cheema till Mirror

Den udda studietekniken – sover efter skolan

I dag är underbarnet Mahnoor Cheema medlem i Mensa och har ett IQ på 161 vilket slår både Albert Einstein och Stephen Hawkings IQ på 160. I intervjun med Mirror berättar hon om sin studieteknik som går ut på att hon klämmer in studierna i sin udda sömnrutin.

– Efter skolan sover jag i tre timmar eftersom jag är så trött, då skulle jag inte vara så produktiv. Sen vaknar jag klockan sju och går och lägger mig igen klockan två på natten. Den sista timmen av min dag spelar jag piano, säger Mahnoor Cheema. 

Mamman säger att framgången beror på bra gener, hårt arbete och ihärdighet.

– Jag tror att jag har lättare för skolan än de flesta, jag vill bara utforska min fulla kapacitet. Plus att jag är genuint intresserad i alla mina ämnen. Jag har alltid älskat att utmana mig själv, säger Mahnoor Cheema. 

IQ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!