USA:s utrikesminister Antony Blinken med sin japanska kollega Yoko Kamikawa, i samband med G7-ländernas utrikesministermöte i Tokyo på onsdagen.
USA:s utrikesminister Antony Blinken med sin japanska kollega Yoko Kamikawa, i samband med G7-ländernas utrikesministermöte i Tokyo på onsdagen. - Foto: Jonathan Ernst/AP/TT

Japan: G7 enat i fortsatt stöd till Ukraina

G7-ländernas utrikesministrar är "enade" i sin beslutsamhet att fortsätta stötta Ukraina i och med Rysslands anfallskrig, uppger Japans utrikesdepartement i ett uttalande, efter ett toppmöte i Tokyo på onsdagen.


"G7 kommer att förbli enade i sin inställning att införa stränga sanktioner mot Ryssland och ge starkt stöd till Ukraina, även i dagens internationella situation", skriver det japanska utrikesdepartementet.

"Även när spänningarna ökar i Mellanöstern är det viktigt för G7 att vara enade i att skicka ett tydligt budskap till det internationella samfundet att vårt orubbliga åtagande att stödja Ukraina aldrig kommer att vackla", tillägger Japans utrikesminister Yoko Kamikawa i uttalandet.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!