Ivanka Trump i samband med vittnesmålet.
Ivanka Trump i samband med vittnesmålet. - Foto: Yuki Iwamura/AP/TT

Ivanka Trump vittnar i målet mot hennes far

Donald Trumps dotter Ivanka Trump vittnar på onsdagen i ett civilrättsligt mål i New York riktat mot den tidigare presidenten och familjens företag.


Under vittnesmålet svarar Ivanka Trump på flera frågor:

— Inte vad jag är medveten om.

Hon har också, när hon fått frågor om specifika dokument, bland dem brev och mejl som hon själv skrivit, sagt att hon inte kommer i håg, rapporterar flera amerikanska medier.

Ivanka Trump är inte själv tilltalad i målet, men har enligt åklagarsidan insyn i en del av de händelser som målet berör, samtidigt som hon fortfarande har finansiella band till familjeföretaget.

Ivanka Trump arbetade i Vita huset under sin fars tid på presidentposten.

I måndags vittnade den tidigare presidenten själv i det civilrättsliga bedrägerimålet, där Trump och hans familjeföretag bland annat hotas av 250 miljoner dollar i böter.

Trump och hans söner har redan bedömts skyldiga till att ha blåst upp värdet på familjeföretagets tillgångar och fastigheter, vilket lett till bland annat förmånliga avtal och lägre räntor.

Nu ska det avgöras hur stor bötessumman blir, om vissa fastigheter måste ges upp samt om personer ur familjen Trump beläggs med någon form av näringsförbud i New York.

TT
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!