Tv-presentatören och skådespelaren Anastasia Ivleeva (mitten) ångrar arrangemanget av en 'nästan nakenfest'. Bilden är från festivalen VK i Moskva i somras. Arkivbild.
Tv-presentatören och skådespelaren Anastasia Ivleeva (mitten) ångrar arrangemanget av en 'nästan nakenfest'. Bilden är från festivalen VK i Moskva i somras. Arkivbild. - Foto: AP/TT

Nästan naket klubbparty väcker ryskt raseri

En kändisfest på en uppburen nattklubb i Moskva väcker ilska inom mäktiga ryska grupper. Anledningen: partyts tema var "nästan naken".


Festen hölls på nattklubben Mutabor där gästerna klätt sig i underkläder eller utmanande kostymer. En rapartist greps i samband med festen då han endast iklätt sig en strumpa.

Festen som hölls den 20 december har väckt stor ilska inom konservativa kretsar som för närvarande dominerar det politiska styret och etablissemanget i Ryssland.

Festen arrangerades av tv-presentatören och skådespelaren Anastasia Ivleeva.

Hennes tv-kollega Vladimir Solovjov gick till fränt angrepp mot festen och Ivleeva personligen, och kallade henne och partyts gäster för "avskum, kräk".

Offentlig ursäkt

Ivleeva har bett om offentlig ursäkt genom en videoinspelning:

— Jag skulle vilja be er, folket, om en andra chans. Om svaret är nej så är jag redo för en offentlig avrättning.

Men det räckte inte för hennes belackare.

"Vill du ha en andra chans? Skicka värmeaggregat och drönare till pojkarna i Tokmak", skrev Solovjov på Telegram med hänvisning till det ryska invasionskriget i Ukraina.

Kräver miljonskadestånd

Även andra gäster, ofta med högt uppsatta föräldrar, har offentligt bett om ursäkt för att ha uppträtt halvnakna.

Men ett 20-tal personer har lämnat in stämningsansökan mot partyfixaren Ivleeva, med krav på ett skadestånd på motsvarande över 100 miljoner kronor till stöd för de ryska invasionsstyrkorna.

Rapparen klädd i strumpa, med artistnamnet Vacio, har redan dömts till 15 dagars fängelse för att ha spridit "homosexuell propaganda", enligt den statliga nyhetsbyrån Tass.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!