Rökmoln efter israeliskt artilleriangrepp mot den libanesiska gränsbyn Aita al-Shaab tidigare i december.
Rökmoln efter israeliskt artilleriangrepp mot den libanesiska gränsbyn Aita al-Shaab tidigare i december. - Foto: Hassan Ammar/AP/TT

Hizbollah: Israel hackar övervakningskameror

Hizbollahmilisen i Libanon anklagar Israel för att ha hackat sig in i privata övervakningskameror i södra Libanon. Husägare och företagare uppmanas att koppla bort kamerorna från internet.


Den Iranstödda gruppen hävdar att Israel skaffat sig tillgång till kamerorna och använt dem för att lokalisera Hizbollahmedlemmar inför attacker. Detta sedan Hizbollah säger sig ha slagit ut många av de kameror som Israel installerat längs gränsen.

Sedan kriget mellan Israel och Hamas bröt ut den 7 oktober har beskjutningen över den israelisk-libanesiska gränsen ökat och det finns farhågor att konflikten ska utvidgas i norr. Israel har hotat att öka den militära aktiviteten om inte Hizbollah drar bort sina styrkor från gränsen.

Över 150 personer har dödats på den libanesiska sidan gränsen, bland dem över 20 civila, enligt AFP. På den israeliska sidan har minst fyra civila och nio soldater mist livet.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!