Minneshögtid för Emilie Meng i Korsør den 29 december 2016. Arkivbild.
Minneshögtid för Emilie Meng i Korsør den 29 december 2016. Arkivbild. - Foto: Rene Lind / Scanpix Danmark/TT

Man åtalad för Meng-mordet i Danmark

En 32-årig man har åtalats för det omtalade mordet på 17-åriga Emilie Meng, meddelar dansk polis. Han åtalas också för bortförandet av en 13-årig flicka förra året och för att ha försökt föra bort en 15-åring 2022.


Mannen åtalas bland annat för att ha utsatt Emilie Meng för långvarigt frihetsberövande, våldtäkt och mord, skriver polisen på Sydsjälland och Lolland-Falster i ett pressmeddelande

Emilie Meng försvann spårlöst från Korsør på Själland tidigt på morgonen den 10 juli 2016, efter att ha varit ute och festat med sina vänner. Trots ett omfattande sökpådrag hittades kvarlevorna efter henne först på julafton samma år, dumpade i en sjö.

32-åringen greps och häktades i april förra året misstänkt för brott mot en 13-årig flicka som försvann under en cykeltur den 15 april förra året när hon var ute och delade ut tidningar på Själland.

Dagen därpå hittades hon tillfångatagen hemma hos 32-åringen i Korsør. Nu åtalas han för att ha utsatt 13-åringen för mordförsök, våldtäkt och olaga frihetsberövande.

I samband med gripandet i april förra året väcktes misstankar om att han även skulle ha varit inblandad i mordet på Emilie Meng, vilket nu polis och åklagare anser sig ha tillräckliga bevis för.

"Vi vill samtidigt understryka att det i dag bara har väckts ett åtal och att det i slutänden är upp till domstolen att värdera om 32-åringen är skyldig", säger chefsåklagare Marie Bindslev i ett pressmeddelande.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!