Hunter Biden, den amerikanske presidenten Joe Bidens son. Arkivbild
Hunter Biden, den amerikanske presidenten Joe Bidens son. Arkivbild - Foto: Mariam Zuhaib/AP/TT

Hunter Biden går med på att vittna i kongressen

Hunter Biden, USA:s president Joe Bidens son, har gått med på att vittna inför en republikansk kommitté som en del av riksrättsprocessen mot hans far.


"Hans yttrande kommer att ske efter flera intervjuer med medlemmar och bundsförvanter till familjen Biden. Vi ser fram emot hans vittnesmål", säger utredningsutskottets ordförande James Corner och Jim Jordan, ordförande i justitieutskottet, i ett gemensamt uttalande.

Hunter Biden har i månader vägrat att yttra sig om sina affärer i kongressen om utfrågningen hålls bakom stängda dörrar. Men uttalandet från Corner och Jordan säger inget om hur utfrågningen kommer att ske.

Riksrättsprocessen mot Joe Biden handlar om korruptionsanklagelser i samband med sonen Hunter Bidens verksamhet utomlands.

Republikanerna anklagar Bidens son för att ha utnyttjat sin fars position som vicepresident under Barack Obama för att skaffa pengar och positioner i Ukraina och Kina.

Hittills har Republikanerna inte lyckats presentera några bevis för att Joe Biden har gjort något fel som kan leda till att han faktiskt ställs inför ett riksrättsåtal.

Utfrågningen kommer att hållas den 28 februari.

TT
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!