Jared Kushner och Ivanka Trump med dottern Arabella och festens värd, miljardären Mukesh Ambani, under första festdagen.
Jared Kushner och Ivanka Trump med dottern Arabella och festens värd, miljardären Mukesh Ambani, under första festdagen. - Foto: Reliance via AP/TT

Indien bländas av årets fest

Bill Gates, Rihanna och kungen av Bhutan, det är bara några av gästerna när en av världens rikaste män håller en mäktig förfest till sin sons bröllop i sommar.


Indien följer med fascination helgens stora fest.

Asiens rikaste man, Mukesh Ambani, gifter bort sin yngste son, och det måste förstås firas. Den 12 juli knyter sonen Anant Ambani äktenskapets band med Radhika Merchant – även hon barn till en mycket rik affärsman. Men kärleken firas också med en tre dagar lång förfest i delstaten Gujarat den här helgen.

Gästerna har radat upp sig vid palatset i staden Jamnagar – från de största Bollywoodstjärnorna och inhemska politiker och cricketstjärnor till Bill Gates, Ivanka Trump och flera statschefer. Samt sångerskan Rihanna och magikern David Blaine, som ryktas uppträda för gästerna.

Indiska medier frossar i detaljer, som att de 21 huvudkockarna förbereder sammanlagt 225 olika middagsrätter för gästerna att välja mellan, och vem som bär vilka kläder.

Men så har festen en del att leva upp till. När Mukesh Ambanis två äldsta barn gifte sig uppträdde Coldplay och Beyoncé, och bland gästerna fanns bland andra Hillary Clinton.

Men inte bara de rika får festa. Inför helgen bjöds 51 000 invånare i närliggande byar på middag.

Anant Ambani och Radhika Merchant under sin förlovningsfest i januari förra året. Arkivbild.
TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!