Senator Katie Britt. Arkivbild från september 2023.
Senator Katie Britt. Arkivbild från september 2023. - Foto: Mariam Zuhaib/AP/TT

Britt: "Demokraterna gullar med kriminella"

Det USA som många känner till och älskar är på väg bort, menade republikanska Katie Britt i ett tal som replik på Joe Bidens tal till nationen. För tredje året i rad valde republikanerna en kvinna att tala efter presidentens tal till nationen och det var mörk bild som målades upp.


Katie Britt var den republikan som gav replik på USA:s president Joe Bidens tal till nationen och är även den yngsta republikanska kvinna som någonsin suttit i senaten.

I talet gav hon svidande kritik av presidenten inför valåret. Hon hävdade bland annat att "det land vi känner och älskar verkar vara på väg bort" och vände sig direkt till alla mammor, som hon menade förmodligen är "äcklade" av Washington.

— I åratal har vänstern gullat med kriminella och minskat anslagen till polisen – allt detta medan man låter återfallsförbrytare gå fria. Resultatet är tragiskt men förutsägbart – från våra småstäder till USA:s mest ikoniska stadsgator blir livet allt farligare.

Det är tredje året i rad som republikanerna har valt en kvinna att tala till nationen efter att Biden lämnat talarstolen. På samma tema som tidigare år målade Britt upp en mörk framtiden under Biden och demokraternas styre.

Även Joe Bidens republikanske motståndare Donald Trump reagerade på talet.

"Han ser så arg ut när han pratar, vilket är en egenskap hos folk som vet att de håller på att 'tappa greppet'. Ilskan och skrikandet är inte till hjälp för att ena vårt land igen!", skrev Trump på sin plattform Truth Social.

TT
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!