En minnesplats som upprättats efter tidigare attacker mot ryska Belgorod i närheten av gränsen till Ukraina. Bild tagen den 19 februari.
En minnesplats som upprättats efter tidigare attacker mot ryska Belgorod i närheten av gränsen till Ukraina. Bild tagen den 19 februari. - Foto: Kirill Zarubin/AP/TT

Ryska bränsledepåer i lågor efter drönarangrepp

Ukraina har genomfört en rad drönarattacker mot rysk mark under natten till tisdagen, hävdar ryska myndigheter.


En bränsledepå i Orjol i västra Ryssland står i brand efter en drönarattack, uppger länets guvernör Andrej Klytjkov natten till tisdag.

Ingen ska ha dödats i attacken och arbete pågår med att släcka branden, skriver guvernören på meddelandetjänsten Telegram.

Även i Kstovo, runt 45 mil öster om Moskva, har en bränsledepå angripits av drönare. Ingen människa rapporteras ha kommit till skada.

Flera ryska områden har angripits av drönare under natten, enligt ryska myndigheter. I Belgorodområdet, inte långt från gränsen till Ukraina, står flera mindre samhällen utan ström efter en drönarattack, uppger guvernören Vjatjeslav Gladkov.

En drönare har även skjutits ned utanför Moskva, hävdar huvudstadens borgmästare Sergej Sobjanin på Telegram.

Sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina 2022 har Ukraina genomfört motattacker med drönare allt längre in på ryskt territorium.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!