Myndigheter i semesterparadiset Mallorca inför högre avgifter och dyrare böter.
Myndigheter i semesterparadiset Mallorca inför högre avgifter och dyrare böter. - Foto: Henrik Montgomery/TT & Fredrik Sandberg/TT

Då kan du få 34 000 i böter i svenskarnas semesterparadis

Att svenskar gillar att resa till Spanien är ingen nyhet. Dock kan det komma att bli betydligt dyrare än många är vana vid. Detta efter att nya regler för uthyrning av solstolar slagits fast. Därtill kan dyra böter också vänta för den som inte sköter sig.


Att svenskar gillar att resa till solen och värmen är inget ovanligt. Under ett så kallat ”normalår” reser närmare två miljoner svenskar till Spanien, enligt regeringens uppgifter. Därtill bor runt 100 000 svenskar mer eller mindre permanent i landet. 

För de semestertörstande svenskar som längtar efter att lägga sig i en solstol på stranden kan dock resan komma att bli betydligt dyrare än tidigare. Anledningen är att de kommer få hosta upp mer pengar för solstolar och parasoll på Mallorca i Spanien.

Dolda avgiften ALLA måste betala på populära resmålet – kan ge dyra böter om du vägrar

Upp till två miljoner svenskar reser till Spanien, varje år. Foto: Terje Pedersen

Så mycket kostar solstolen på Mallorca

Från och med i sommar har spanska myndigheter slagit fast att kostnaderna för att hyra solstolar och parasoll höjs, enligt norska Dagbladet

Tidigare låg avgiften på omkring 6,50 euro, men nu kommer kostnaden höjas rejält – till hela 18,20 euro, vilket motsvarar över 200 kronor.

Populära resmålet där det är olagligt att köra bil med flip-flops

Under sommaren 2024 blir kostnaden för att hyra solstolar och parasoller rejält mycket dyrare på Mallorca. Foto: Manu Fernandez

Då kan du få 34 000 i böter på Mallorca

Det är dock inte bara priset på solstolar som höjs rejält. Kostnaden för de som inte sköter sig kan också komma att öka avsevärt framöver. 

Tidigare har spanska myndigheter bland annat infört böter för de som kör bil med flipflops. Och för ett tag sedan ska borgmästaren i Palma, Jaime Martinez, meddelat att ännu högre böter kan utfärdas mot turister som inte sköter sig.

I början av 2024 meddelade han nämligen att man i semesterparadiset Mallorca vill införa högre böter för ”antisocialt beteende”. Det skulle kunna innebära att stöld, våld och skadegörelse kan bestraffas med böter på upp till 3 000 euro, motsvarande närmare 34 000 kronor. 

Förbud mot att sitta i populära turiststaden – kan ge böter på 5 000 kronor

Populära svenskparadiset inför ny avgift för turister

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!