Det kan stå dig dyrt om du vägrar betala turistskatten
Det kan stå dig dyrt om du vägrar betala turistskatten - Foto: Jennifer Lorenzini & Raf Casert

Dolda avgiften ALLA måste betala på populära resmålet – kan ge dyra böter om du vägrar

Planerar du solsemestern? Eller går du tankar om vart du skulle vilja åka? Glöm då inte att det finns ett resmål du som turist tvingas betala skatt i.


Att boka semesterresan och bege sig till varmare breddgrader är det få saker som slår. Men det finns ett resmål du bör vara observant på, då du som turist tvingas betala skatt för din vistelse. 

Italien tar nämligen ut en turistskatt på 4-7 euro per person och natt. Det som styr hur mycket du kan tvingas betala är dels hotellets klassificering och vilken kommun i landet du befinner dig i.

Så mycket kan du få böta om du vägrar betala skatten

Det var 2011 som den italienska regeringen beslutade att en skatt riktad enbart mot turister skulle komma att tas ut under högsäsong. Om du skulle vägra betala skatten så kan det dock vänta ännu drygare böter. 

2020 införde Venedig en turistskatt på 6-10 euro och för de som då inte tänkte betala för sig riskerade saftiga böter från myndigheterna, då man vid vägran tvingades böta upp till 450 euro istället, något tidningen Aftonbladet rapporterar om. 

Men oroa dig inte, betalningen sker per automatik när du checkar ut. 

/
Relaterat
Sommarjobbets fällor: Här är dina rättigheter som anställd
Sommarsäsongen innebär nytt jobb för många som studerar eller precis har tagit studenten. Det är ett bra sätt att tjäna lite pengar och samtidigt skaffa sig jobberfarenhet - men arbetsgivare kan försöka utnyttja dig. Här är fem rättigheter du bör ha koll på.
Här regnar det mest på sommaren – städerna att undvika för solig semester
Vill du ha en solig semester? Då gör du rätt i att inte åka till någon av de här orterna – som var absolut regnigast under sommaren 2022.
Då bör du ta semester i sommar – månaden med bäst väder
Är du mitt uppe i att bestämma när du ska ha semester i sommar? Om du planerar att befinna dig i Sverige kan det vara en god idé att kika närmare på hur vädret, historiskt sett, varit under juni, juli och augusti.
Senaste nytt

Tonåringar i rätten för hängningsmord

Indien ber kanadensiska diplomater resa hem

Indien har gjort klart att ett fyrtiotal kanadensiska diplomater måste lämna landet inom en vecka, uppger källor till Financial Times.

Svag krona gör statsskulden dyrare

Den svaga kronan gör den svenska statsskulden högre. För att minska valutarisken säljer Riksgälden svenska kronor, men statens bank tror inte att det ska pressa kronans värde.

Expert: Svårt för Armenien att överge Ryssland

Över 100 000 flyktingar från Nagorno-Karabach, en ilsken opposition som kräver hans avgång och en alltmer sviktande relation med Armeniens främsta allierade. Premiärminister Nikol Pasjinjan tvingas nu balansera mellan Ryssland och väst.

Höga odds för upptäckter om rymdens mysterier

1 timme sedan
Pyttesmå partiklar eller listiga material tros ha större chans att ge årets fysikpris än avlägsna galaxer och rymdmysterier. Tidigast klockan 11.45 i dag vet vi vem som tilldelats årets Nobelpris i fysik.

Lärare döms – sparkade elev i skrevet

2 timmar sedan
En biologilektion på en gymnasieskola i Uppsala spårade ur i november förra året. Läraren tappade helt kontrollen över den stökiga lektionen och det slutade med att han sparkade en elev i skrevet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.