Israelisk stridsvagn nära Gazaremsan i södra Israel, på en bild från den 11 april.
Israelisk stridsvagn nära Gazaremsan i södra Israel, på en bild från den 11 april. - Foto: Tsafrir Abayov/AP/TT

Israel kallar in reservister till Gaza

Två brigader med reservister kallas in för "operativa uppdrag" i Gazaremsan, meddelar Israels militär, rapporterar Times of Israel.


Beskedet kommer en vecka efter att Israel drog tillbaka tre brigader från landremsans södra delar, enligt försvarsminister Yoav Gallant för att återhämta sig och förbereda för framtida uppdrag.

Inkallelsen kommer att "möjliggöra en fortsatt insats och beredskap för att försvara staten Israel och upprätthålla säkerheten för invånarna", säger Israels militär i ett uttalande på söndagen.

Militärens talesperson Daniel Hagari hävdar också att terrorstämplade Hamas håller gisslan fångna i sydliga Rafah, rapporterar AFP.

— Hamas håller fortfarande vår gisslan i Gaza . . . Vi har också gisslan i Rafah, och vi kommer att göra allt vi kan för att ta hem dem, säger Hagari.

Israel har sedan tidigare sagt att en markoffensiv kommer att genomföras i den hårt ansatta gränsstaden, dit stora delar av Gazas civilbefolkning tagit sin tillflykt. Planerna har mötts av internationell kritik.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!