En stor räddningsinsats ledde till att hästen som kallas Caramelo kunde räddas från ett tak där han hade stått i flera dagar.
En stor räddningsinsats ledde till att hästen som kallas Caramelo kunde räddas från ett tak där han hade stått i flera dagar. - Foto: Rio Grande do Suls räddningstjänst/AFP/TT

Strandsatt häst räddad efter flera dagar på tak

I flera dagar stod den bruna hästen på ett halt asbest-tak i södra Brasilien och kunde inte ta sig någonstans på grund av svåra översvämningar. Nu är han – efter en stor räddningsinsats – på fast mark.


Hästen på det smala taket i staden Canoas i Porto Alegre-området filmades av en nyhetshelikopter. Bilderna fick stor spridning och i brasilianska sociala medier fick hästen namnet Caramelo.

Efter ett stort engagemang bland allmänheten inledde ett team i delstaten Rio Grande do Sul en räddningsinsats.

— Vi hittade djuret i ett försvagat tillstånd, säger brandmannen Tiago Franco från São Paulo som ledde insatsen.

Brandmän och veterinärer klättrade upp på taket, som till största del var täckt av vatten, sövde hästen och lade de cirka 350 kilona häst på en uppblåsbar flotte. I hela räddningsinsatsen, som tv-sändes, användes fyra uppblåsbara båtar och fyra stödfartyg.

Caramelo är ungefär sju år gammal. Han fördes till ett djursjukhus där han nu uppges återhämta sig.

Caramelo är bara ett av över 10 000 djur som har räddats de senaste dagarna, enligt myndigheterna. Nyheten om att han har räddats har nu gett en liten strimma hopp till den svårt översvämningsdrabbade regionen.

Minst 107 människor har dödats i översvämningarna som orsakats av kraftiga regn i Rio Grande do Sul.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!