Grevinnans man missbrukade företagsjet

Marie Douglas-Davids man George David använde företagets flygplan för hundratals privatresor.


Nya uppgifter kommer fram om den infekterade skilsmässan mellan den svenska grevinnan Marie Douglas-David, 37, och den amerikanska toppchefen George David, tidigare vd på United Technologies. David har avslöjat att han haft tillgång till och nyttjat företagets jetplan för åtskilliga privata resor utan tillstånd.

"Information om dessa flygningar, som uppmärksammats i rättstvisten, har yppats utanför rättssalen i ett uppenbart försök att skämma ut George David", skriver United Technologies i ett uttalande.

I rättegången har George David motvilligt lämnat uppgifter om hur han brutit mot bolagets regler och gått ledningen bakom ryggen i sitt resande. De har blivit kända i samband med att Marie Douglas-David krävt hundratals miljoner av maken George i domstol i Connecticut.

Under de senaste sju åren har han utnyttjat företagets jetplan och helikoptrar för privata resor hundratals gånger. 2005 såg han exempelvis till att flyga in vänner med jetplanet för en båtsemester med honom och hans fru i Italien, skriver Wall Street Journal.

På semesterresor har flera vänner följt med i flygplanet. Dokument som presenterats visar att David gjort 900 resor, varav de flesta med helikopter, och en fjärdedel har gjorts med jetplan till resmål som Paris Buenos Aires. Han har till och med erkänt att användandet "normalt sett" strider mot företagets regler.

George David, 67, som nu är styrelseordförande för United Technologies, meddelar att han i efterhand har betalat tillbaka till bolaget för privatresorna. Men han vägrar att gå in på detaljer i frågan, skriver Wall Street Journal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!