Kubanska bloggare gripna

De kubanska myndigheterna har arresterat två regimkritiska bloggare.


Två bloggare, Luis Felipe Gonzles Rojas och Yosvany Anzardo Hernández, har gripits och placerats i polisförvar i den kubanska staden Holguin. Deras datorer och mobiltelefoner har konfiskerats. Luis Felipe Gonzles Rojas släpptes efter fem timmar. Yosvany Anzardo befinner sig ännu i polisens händer. Kuba håller för närvande 26 journalister fängslade.

Luis Felipe Gonzáles lät sig tidigare intervjuas av Radio Marti, en regimkritisk kubansk radiostation med bas i Miami, Florida. Detta tros vara anledningen till att bloggaren greps i första taget. Han skriver också regelbundet på bloggen Animal de Ancatarilla.

Yosvany Anzardo är chef för webbtidningen Candonga, riktad mot kubaner som inte lever i exil. Tidningen är i skrivande stund fortfarande blockerad av myndigheterna. Anzardo samarbetar sedan tre år tillbaka med sajten Payo Libre, baserad i Miami.

– De kubanska myndigheterna stryper alla de uttryck på internet som utgör grunden för ett civilt samhälle, säger organisationen Reportrar utan gränser i ett uttalande.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!