Publikskandal och förlust för Bajen

Tung, tung kväll för Hammarby.


En ny tung förlust för Hammarby. Bajen mäktade bara med 1-2 hemma mot Gais.

– Det är inte bara otur när det händer hela tiden, säger en bedrövad Patrik Gerrbrand i PPV.

Hammarby var hårt pressat inför hemmamötet med Gais. Och inledningsvis var det som om Thom Åhlund tagit på sig skyddskläderna och släppt ut 10 ilskna grönvita bin på Söderstadion. Hammarby högg på allt och när en Gais-spelare fick bollen dröjde det inte länge innan tre ilskna drönare surrade tätt runt honom.

När bollen hamnade i de grönvitas ägo stack svärmen iväg mot Jankulovski i Gais-målet. Simon Helg spelade in en boll framför mål men Paulse missade precis. Laitinen sköt stenhårt tätt utanför. Castro-Tello hade inte ställt in siktet - känns det bekant?

Inledningsvis var Gais paralyserat av den furiösa anstormningen men när energin tröt för Bajenspelarna började de ta sig in i matchen.

Och i 36 minuten kom Bajens obligatoriska kalldusch. En hörna seglade rätt över hela Hammarbyförsvaret och möttes av Fredrik Lundgrens panna. 0-1.

I andra halvlek fortsatte Hammarby i offensiv anda. Och det var inget fel på spelet fram till straffområdet. Men i den sista tredjedelen av planen verkar spelarna hamna i en mental kollaps. Inläggen flög ut över läktarna, skotten lämnade knappt vristen, ja ni fattar. Den ende som verkade ha siktet inställt var Haris Laitinen som avlossade ett par projektiler Jankulovskij tvingades sträcka ut på.

Ett flertal gånger verkade domaren Martin Hansson sugen på att mer handgripligen delta i spelet. Det var irriterade miner i Hammarbylägret när han kom i vägen för kontringslägen, inte bara en, utan två gånger.

Och när Hammarbypressen var som mest intensiv stack Gais upp på en kontring. Igor Armas tacklade taffligt omkull Per Ericsson i straffområdet. Hansson pekade på straffpunkten. Do Carmo satte den. Ridå för Bajen. Efteråt blev det oroligt på läktarna och Hansson avbröt matchen. Läs om det i länken intill.

Matchen återupptogs efter 10 minuter. Och avbrottet gjorde Hammarby gott. Gerrbrand kunde reducera med knäet efter en låg frispark av Emil Johansson och det var plötsligt match igen. Trots två riktigt heta chanser på tilläggstid blev det en ny tung, tung förlust för Hammarby.

Gais däremot befäster sin plats på säker mark.

Kolla bildspel från tumultet ovan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!