1 av 3
- Foto: John Raoux/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Martial Trezzini/AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: Franklin Reyes/AP/Scanpix

"Mörda homosexuella"-budskap på Pepsi-sponsrad konsert

"Skulle aldrig sponsrat konserten."


I Uganda, som nyligen infört dödsstraff för homosexuella hiv-smittade som har sex och fängelsestraff för folk som inte anmäler homosexuella, hölls förra lördagen en konsert med Beenie Man. Konserten sponsrades av multinationella läskjätten Pepsi. Och från scenen spred dancehallartisten sitt välkända budskap: Att homosexuella förtjänar att dö. Det berättar Daily Monitor.

– I min familj finns det inga homosexuella men om du är bög, broder, är det inte mitt fel, sa Beenie Man medan han framförde låten Mi Nah Wallah där han säger att han "vill skära halsen av alla bögar".

Så kallad Murder Music, med budskap om att döda homosexuella, har kritiserats över hela världen men kanske har genren aldrig konkretiserats tydligare och mer verklighetsnära än i Uganda. Från Pepsis sida hävdar man dock att man inte känt till Beenie Mans åsikter.

"Vi är äcklade av artistens texter och finner dem motbjudande. Vår samarbetspartner i Uganda kände inte till artistens åsikter och skulle aldrig ha sponsrat konserten med den kunskapen." skriver Pepsi i ett uttalande.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!