Flickskola fick egen dödspatrull

Ett hemligt sällskap på den exklusiva privatskolan satte skräck i omgivningen.


Det låter som en spännande intrig till en thriller, men terrorn som fick härja fritt på den amerikanska flickskolan kunde inte vara verkligare.

Miss Porter’s School for Girls, en av USA:s mest exklusiva privatskolor för unga överklassflickor, har hamnat mitt i en fruktansvärd skandal som riskerar att förstöra skolans rykte för all framtid.

Ett hemligt sällskap av snorkiga snorungar, mobbade en elev med psykiska problem så svårt att hon började undvika lektioner och sedermera blev relegerad från skolan.

Allt började med att flickan hade avvikande åsikter om hur skolbalen skulle anordnas. Något som inte sågs med blida ögon av flickorna i det hemliga sällskapet - som kallade sig för ”opritjniki” efter den ryske tsaren Ivan den förskräckliges dödspatrull.

Terrorn tog sig uttryck i förolämpande meddelanden på Facebook och på lappar som cirkulerade på skolan. Bland annat kallades flickan för ”efterbliven.”

Flickan som lider av den neuropsykiatriska störningen ADHD mådde så dåligt av mobbningen att hon började undvika lektioner och till slut såg sig tvungen att fuska på ett prov för att klara av betygen – ett fusk som hon genast erkände och ångrade.

– Det här är ett hårt arbetande barn. Jag avskyr verkligen att det här ska behöva hända henne, säger flickans pappa, William Bass, enligt New York Post.

Enligt pappan, som nu stämt skolan, försökte de utan framgång uppmärksamma problemen.

Katherine Windsor, skolans rektor, säger i ett uttalande att skolan ”med kraft” kommer motsätta sig anmälan.

En av frågorna man kan ställa sig är hur en grupp unga amerikanska tonårsflickor kan bilda en grupp, med en rysk dödspatrull specialiserad på stympning och tortyr som förebild, utan att det höjer några som helst ögonbryn på skolan, skriver Times Online.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!