1 av 2
- Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix

Mexikos värsta drogkarteller går ihop

Rivalerna enas för att slå ner en tredje part.


Två av Mexikos allra största och mest kraftfulla narkotikakarteller har slagit sig samman för att besegra en tredje rival. Det är Gulf- och La Familia-kartellerna som slutit fred, åtminstone tillfälligt, för att ta sig an den så kallade Zetasgruppen.

Zetasgruppen arbetade inledningsvis som yrkesmördare för Gulf-kartellen och har gjort sig kända för att hugga huvudet av sina offer. Nu har de vuxit sig för starka, varför de övriga grupperna går ihop i kampen emot dem.

Våldet väntas nu eskalera i det redan mycket konfliktdrabbade landet. Sedan 2006 har fler än 18 000 dödats i det mexikanska knarkkriget. 40 000 soldater har posterats i gränsområden för att slåss mot knarkkartellerna.

Gulf och La Famlia meddelade själva att de gått samman via banderoller där de skrev att det skulle bekämpa Zetas och uppmanade Mexikos president Felipe Calderon att dra tillbaka sina trupper, skriver BBC.

Knarkkartellerna har själva uppmanat familjer att hålla sig inomhus framöver i och med att våldet kommer att bli än mer närvarande.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!