Stort tillslag mot knarkhandel

Hundratals poliser från flera länder grep 83 personer i europeisk knarkhärva.


I Belgien sammarbetade hundratals poliser från Belgien, Luxemburg och Nederländerna med att beslagta kvantitativa mängder marijuana, kokain, heroin och hallucinogena svampar. Vid operationen "Star", som tog plats söndags, greps 83 personer, varav 26 häktades. Av de gripna var tolv utan uppehållstillstånd.

Den våg av kriminalitet som kommer i drogernas spår är ofta det största problemet, där så kallade "drugrunners" rånar turister och lurar dem till platser där tyngre droger som kokain, heroin och amfetamin säljs.

– Bara förra året hade vi ett tiotal incidenter ute på motorvägen, säger Michel Detisch, kommunaltjänsteman vid Nederländska gränsen mot Belgien, till Drug News.

– Vi vet inte exakt hur många rån som sker i stan eftersom de flesta inte anmäls, men vi vet att det är många. Det handlar inte bara om turisternas säkerhet utan också om de som bor i närheten.

Genom kontroller på tåg, bussar, motorvägar och mindre vägar slog polisen nu hårt mot drogturismen. Dessutom beslagtogs 17 illegala vapen under operationen.

Ett videoklipp från ett tillslag mot knarkhandel i Amsterdam:

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!