No, you didn't, säger Tea Party-rörelsen i dag.
1 av 2
No, you didn't, säger Tea Party-rörelsen i dag. - Foto: Al Goldis/AP/Scanpix
Tea Party-aktivisterna har samlat hundratusentals människor till aggressiva protester mot den sittande presidenten.
2 av 2
Tea Party-aktivisterna har samlat hundratusentals människor till aggressiva protester mot den sittande presidenten. - Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

No, you didn't

Barack Obama ser ut att åka på storstryk i dagens val till kongressen.


WASHINGTON. De amerikanska väljarna ser ut att underkänna Barack Obamas tid i Vita huset och demokraterna, som för närvarande styr inte bara via presidenten utan också representanthuset och senaten, ser ut att gå mot ett svidande nederlag i dagens val till dessa församlingar.

Demokraterna spås, enligt den sista stora Gallupmätningen innan valet, förlora majoriteten i representanthuset - oavsett om valdeltagandet blir högt eller inte.

Enligt gårdagens mätning - som pekar i samma riktning som övriga opinionsundersökningar - får republikanerna 52-55 procent av rösterna mot demokraternas 40-42 procent.

Republikanerna rider på en våg av missnöjde som riktats inte minst mot Obamas sjukvårdsreform - med en obligatorisk sjukförsäkring för alla amerikaner - men också mot hanteringen av finanskrisen och en vrede mot de stora summor pengar som skattebetalarna räddat de konkurshotade bankerna med.

Det republikanska motståndet har till stor del drivits av den så kallade Tea Party-rörelsen.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!