"Vilken bok...? Det finns så många böcker", säger kungen om skandalboken.
1 av 2
"Vilken bok...? Det finns så många böcker", säger kungen om skandalboken. - Foto: ERIK ABEL / SCANPIX
För tillfället är han på besök i Kina. "Det finns en väldigt berömd i det här landet också. Den ska vi inte heller prata om", säger han kryptiskt. Menar han Maos lilla röda?
2 av 2
För tillfället är han på besök i Kina. "Det finns en väldigt berömd i det här landet också. Den ska vi inte heller prata om", säger han kryptiskt. Menar han Maos lilla röda? - Foto: Staffan Löwstedt / SvD / SCANPIX

Kungen vill inte prata om berömd Kinabok heller

Kungen är på Kinabesök - och har redan glömt skandalboken Den motvillige monarken. Han vill heller inte prata om "en berömd kinesisk bok".


PEKING. Kung Carl XVI Gustaf är på besök i Kina - bland annat för att träffa Volvos nya ägare Li Shufu, från Geely, som köpte den svenska biljätten i somras.

Boken Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken tycks kungen redan ha glömt.

– Vilken bok...? Det finns så många böcker... Det finns en väldigt berömd i det här landet också. Den ska vi inte heller prata om, säger kungen - något kryptiskt - till Expressen.

Under Kinabesöket ska kungen och en svensk näringslivsdelegation besöka Peking och Shanghai och möta många företrädare för det kinesiska näringslivet.

– Vi åker ut och tar information och skapar relationer mellan olika länder och företag som vi besöker. Vi är som ett resande universitet. Det är i bussen som de stora debatterna pågår och man diskuterar fram och tillbaka. Jag lär mig kolossalt mycket av att vara med på de här resorna, säger kungen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!