Lonnie Franklin Jr. greps i somras misstänkt för elva mord.
1 av 14
Lonnie Franklin Jr. greps i somras misstänkt för elva mord. - Foto: ALL OVER PRESS
Tusentals fotografier hittades hemma hos Lonnie. Nu söker polisen efter kvinnorna.
2 av 14
Tusentals fotografier hittades hemma hos Lonnie. Nu söker polisen efter kvinnorna. - Foto: Polisen
3 av 14
- Foto: Polisen
4 av 14
- Foto: Polisen
5 av 14
- Foto: Polisen
6 av 14
- Foto: Polisen
7 av 14
- Foto: Polisen
8 av 14
- Foto: Polisen
9 av 14
- Foto: Polisen
10 av 14
- Foto: Polisen
11 av 14
- Foto: Polisen
12 av 14
- Foto: Polisen
13 av 14
- Foto: Polisen
Han misstänkts vara den beryktade The Grim Sleeper, som gäckat polisen sedan mitten av 1980-talet.
14 av 14
Han misstänkts vara den beryktade The Grim Sleeper, som gäckat polisen sedan mitten av 1980-talet. - Foto: ALL OVER PRESS

Seriemördare misstänks för 200 mord

Lonnie Franklin Jr. greps och misstänktes för tio mord i somras. När polisen sökte igenom hans lägenhet hittade de tusentals foton och videofilmer på oidentifierade kvinnor. Nu tror amerikanska myndigheter att de är en av historiens värsta seriemördare på spåren.


Fakta: Tillvägagångssätt

The Grim Sleeper siktade in sig på prostituerade och dödade dem i kallt blod. Han sköt dem först med en pistol, utan att döda dem direkt. Han våldtog sedan sina offer och avslutade tortyren med att fotografera kvinnorna medan de sakta avled av skottskadorna.

LOS ANGELES. Den 57-årige pensionären Lonnie Franklin Jr. greps i juli i år misstänkt för tio mord. Efter gripandet bekräftade polisen att de tror att 57-åringen är den beryktade The Grim Sleeper, som gäckat polisen sedan 1985.

Men det var först när polisen sökte igenom Franklins lägenhet som de förstod att han kan ha mördat fler kvinnor. Många fler.

I lägenheten fann polisen tusentals foton och timmar av videomaterial föreställande 180 kvinnor. Många av kvinnorna var helt eller delvis nakna i bilderna.

Polisen misstänker nu att The Grim Sleeper sexuellt ofredat sina offer innan han mördat sina dem.

Men polisen står inför ett stort problem: de vet inte vilka kvinnorna är. De vet inte ens om kvinnorna mördats.

I månader har polisen försökt identifiera kvinnorna på fotografierna, utan att lyckas. Därför har nu den amerikanska polisen gått ut med 180 foton och ber om allmänhetens hjälp att hitta dem. 

– Som polis har vi en skyldighet att se till att dessa kvinnor mår bra, säger detektiven Dennis Kilcoyne till Los Angeles Times och fortsätter:

– Vi kartlägger just nu Lonnie Franklins liv de senaste 30 åren. Dessa kvinnor har uppenbarligen träffat honom.

Mördaren tog en paus på 14 år

The Grim Sleeper mördade sitt första offer redan den 15 augusti 1985. Under de följande tre åren attackerade och dödade han ytterligare sju kvinnor.

Men när hans åttonde offer överlevde gav hon polisen både signalement på mördaren och hans bil. Mördaren avbröt då sin mordorgie.

Först 14 år senare, 2002, återupptog han sina attacker med att brutalt mörda en 15-årig flicka. Under de följande fem åren mördade han ytterligare tre kvinnor.

Polisen kom seriemördaren på spåren när de fann Lonnie Franklin Jr DNA på hans sista offer, bevis som senare knöt honom till samtliga tio mord.

Lonnie Franklin Jr greps den sjunde juli i år och väntar på rättegång.

/
/
/
/
/
USA
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!