Thomas Bodström tycker att amerikanerna är dåliga på att sköta om miljön.
1 av 2
Thomas Bodström tycker att amerikanerna är dåliga på att sköta om miljön. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX
Earth hour uppmärksammas inte alls lika mycket i USA som i resten av världen skriver Bodström.
2 av 2
Earth hour uppmärksammas inte alls lika mycket i USA som i resten av världen skriver Bodström. - Foto: Felipe Dana/AP/SCANPIX

Bodström sågar amerikaners miljöarbete efter Earth Hour

I nytt bloggutspel skriver tidigare justitieminister Thomas Bodström (s) om amerikanernas syn på miljön.


BERKSHIRE COUNTY. Thomas Bodström uppmärksammar på bloggen Bodströmsamhället USA:s dåliga miljötänk.

I helgen genomfördes Earth Hour runt om i välden och i Sverige är vi duktiga på att släcka ljuset. Men i USA är det annorlunda enligt Bodström.

– Utan att ha statistiken klar kan jag lova att det inte gäller amerikanare. Här har inte en enda människa som jag har träffat talat om "earth hour".

Sedan flytten till USA har Bodström sett en stor skillnad mot Sverige. På östkusten där han numera bor pratas det ofta om miljön men det stannar också där.

– Handlar man i en affär får man hur mycket plastpåsar som helst. Sopsortering finns knappt. På universiteten får man ofta de där hårda förpackningarna som till och med McDonalds har slutat med av miljöskäl. skriver han på Bodströmsamhället.

Enligt Bodström är USA även det landet som ofta sätter stopp för internationella samarbeten.

– Miljötänkande ligger helt enkelt väldigt långt ned i prioriteringen så länge det handlar om att leva som man lär. Eller som man lär, förresten? USA bromsar varje initiativ till internationella konventioner om miljön där man ska spara på energin. Ska man vara snäll kan man säga att uppfattningen i alla fall är förankrad hos befolkningen.

/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!