30-årig bonde gick bärsärk - yxmördade sex personer

"En bakgrund av psykisk ohälsa", säger polisen.


Andra attacker mot barn och ungdomar

År 2010 rapporterades det om flera attacker mot studenter i skolor. Attackerna utfördes av "ensamma individer" som bröt sig in i skolorna.

I mars samma år högg doktorn Zhen Minsheng ihjäl åtta unga barn i staden Ninping. Barnamördaren avrättades för brottet en månad efter morden.

I maj år 2010 höggs sju barn och två vuxna ihjäl på ett dagis i staden Hanzhong. Gärningsmannen tog sedan sitt eget liv.

I august 2011 skadades åtta barn av en man på ett dagiscenter i Shanghai. Mannen arbetade på centret och uppges ha attackerat barnen och viftat med en kniv vilt omkring sig.

GONGYI. En 30-årig bonde har gripits för ett våldsamt yxmord som ägde rum under onsdagen på fyra vuxna samt två yngre flickor i Gongyi, beläget i östra Kina.

Det är ännu oklart varför mannen gått till attack – myndigheterna vet däremot att den gripne inte varit i balans under en längre tid.

– Den misstänkte har en bakgrund av psykisk ohälsa, säger polisen i ett pressmedelande, enligt BBC.

Fler och fler ungdomar attackeras

Onsdagens yxmord är bara en av flera attacker som drabbat skolor och ungdomar i Kina det senaste året.

Samtidigt rapporteras antalet personer som lider av mental ohälsa uppgå till 17 procent av Kinas befolkning - närmare 173 miljoner människor.

Detta tros bero på en växande social stress som spridit sig genom landet i samband med den snabbt växande ekonomin. Landet har helt enkelt förändrats för snabbt, skriver BBC.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!