Hemlösa får jobb - som vandrande 4G- punkter

Saknar du uppkoppling på stan? Ett marknadsföringsbolag tror sig ha hittat lösningen.


"Försöker hjälpa hemlösa"

Melvin från Ohio är en av de hemlösa som valt att delta i projektet.

– Jag skulle vilja säga att de här människorna försöker hjälpa hemlösa, och öka medvetenheten. De försöker att undvika att sätta oss i en situation där vi blir stereotyper. Det är en positiv sida av det, och vi får chans att prata med människor. Kanske ge dem en annorlunda uppfattning om hur det är att vara hemlös, säger han till BuzzFeed.

TEXAS/AUSTIN. New York-baserade marknadsföringsfirman BBH har startat ett nytt projekt; att låta hemlösa sälja nätuppkoppling på gatan.

Firman kallar projektet, som introducerades i veckan på South of the Southwest - en teknik- och konstfestival i Austin Texas, för ett "välgörande experiment".

Det hela går ut på att frustrerade människor med dålig nätuppkoppling kan leta upp hemlösa på gatan och köpa snabbt internet på plats. Ett projekt där hemlösa blir vandrande 4G-punkter - redo när stressade stadsbor måste kolla mejlen men saknar uppkoppling.

"Homeless Hotspots" 

Iklädda vita t-shirts med texten "Homeless Hotspot" har tolv män och en kvinna tagit sig an uppdraget. De hemlösa männen, och kvinnan, bär MiFi-apparater och erbjuder 4G-nätverk mot valfri summa pengar. Betalningen görs via sms och går, enligt initiativtagarna, direkt till personen som sålt uppkopplingen, skriver Gawker.

Projektet har blivit vida omdiskuterat och bland annat kritiserats för att fokusera på fel frågor. Men hemlöse Melvin som jobbat i fyra dagar, tycker att det hittills varit helt okej.

– Människor har till största delen varit trevliga, bortsett från ett par stycken, säger han till BuzzFeed.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!