Porrsurfande bland ungdomar har blivit allt vanligare.
1 av 3
Porrsurfande bland ungdomar har blivit allt vanligare. - Foto: Stacey Bradley/AP/Scanpix
David Cameron har utan framgång lagt fram ett erbjudande till internetleverantörer.
2 av 3
David Cameron har utan framgång lagt fram ett erbjudande till internetleverantörer. - Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix
60 procent av alla 11-16 åringar har tillgång till internet i sitt eget rum.
3 av 3
60 procent av alla 11-16 åringar har tillgång till internet i sitt eget rum. - Foto: Jaques Brinon/AP/Scanpix

Fyra av fem 16-åringar kollar på porr regelbundet

En av tre 10-åringar har sett stötande material på internet och fyra av fem 16-åringar porrsurfar regelbundet.


Ungdomars tillgång till internet

Studien visar att över 60 procent av alla 11 till 16-åringar har tillgång till internet sitt eget rum i dag. Det är en rejäl ökning jämfört med för sex år sedan då 30 procent hade tillgång till internet.

Så mycket som 41 procent av alla 7 till 10-åringar har tillgång till internet i sitt eget rum, vilket är en fjärdedels ökning jämfört med tidigare.

Porrsurfande bland ungdomar har blivit allt vanligare, det avslöjar en större studie sammanställd av Storbritanniens parlamentsledamot Claire Perry. Studien visar att en av tre tioåringar har sett stötande material på internet, fyra av fem 16-åringar porrsurfar regelbundet och en fjärdedel av alla ungdomar som blir behandlade på privata kliniker får hjälp mot sitt porrmissbruk.

- Den här generationen genomgår ett experiment. Ingen vet hur de kommer att klara av detta angrepp på deras sexuella utvecklande. De är "guinea pigs" för nästa generation, säger Miranda Suit, grundare till kampanjgruppen Safermedia, uppger Mail Online.

Enligt Mail Online har studien väckt oro för att ökningen av porrsurfandet leder till att tonåringar blir oförmögna att behålla sina normala relationer.

Vill blockera porr på internet

Parlamentsledamoten Claire Perry kräver nu att internetleverantörer ska erbjuda föräldrar ett enkelt sätt att filtrera ut allt stötande innehåll på internet i hemmet.

Storbritanniens premiärminister David Cameron har erbjudit leverantörerna ett val att blockera allt porrsurfande i hemmet. Men ingen av de största leverantörerna är villiga att samarbeta.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

För första gången på flera år: Svenska onlineköp ökar

Sverige skickar styrka till Röda havet

Försvarsmakten kommer att skicka en styrka på upp till 25 personer till Röda havet, efter ett regeringsbeslut i dag, uppger Aftonbladet.

Polisen rapporterar om misshandel, Malmö

"Man gripen, Malmö.", skriver polisen på sin hemsida.

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

Mamman gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador. Nu döms den 30-åriga kvinnan till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel av sin dotter i Ångermanland. Enligt åklagaren rör det sig om ett fall av Münchausen by proxy, en ovanlig form av barnmisshandel.