Men i sitt program får han göra vad han vill. Sjunga ABBA bland annat.
Men i sitt program får han göra vad han vill. Sjunga ABBA bland annat. - Foto: Colbert Report

Superkomikern dissas av @sweden

Programledaren Stephen Colbert kommer inte få twittra från kontot @Sweden. Visit Sweden tycker enbart att kontot ska vara för svenskar som vill få sina åsikter publicerade.


@Sweden

Twitterkontot @Sweden överlämnas till en ny person varje vecka. Tanken är att twittraren ska dela med sig tankar, åsikter, trender, platser eller annan information som på något sätt är länkat till Sverige.

Det går att nominera personer till den hedersvärda posten - men hittills måste denne vara svensk medborgare.

"Detta kan förändras i framtiden för att erbjuda ett bredare perspektiv", står på hemsidan.

Får programledaren Stephen Colbert bestämma kommer denna förändring däremot att ske inom en mycket snar framtid.

Programledaren för en av USA:s mest populära program The Colbert Report, Stephen Colbert, ville ta över twitterkontot @Sweden efter flera kontroversiella publiceringar, men han får nu nobben av Svenska Institutet och Visit Sweden, skriver Medievärlden.

I ett pressmeddelande som svar skriver Svenska Institutet:

"Vi vill att svenskar själva ska vara med och bygga upp sin egen kommunikationsplattform"

– Det har varit väldigt spännande för oss att Stephen Colbert har ett så starkt intresse i Sverige och vår kultur. Vi bjuder gärna hit honom så att han kan ta del av vår öppenhet och mångfald, och vi hoppas att han hälsar på oss snart, var kommentaren från marknadsdirektören på Visit Sweden, Maria Ziv.

Det var när Nyheter24-krönikören Sonja Abrahamsson tog över kontot som intresset för @sweden exploderade. Sonja Abrahamsson skrev flera kontroversiella tweets som fick bland annat närmare 100 amerikanska och ytterligare 50 internationella tidningar att skriva om Sveriges demokratiska twitterkonto.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!