Hjältegris spårade upp katt efter brand

Grisen Colby saknade sin vän, katten Gumbo, efter en brand. Så den 9-åriga grisen gav sig ut i skogen för att leta reda på honom.


BEDFORD.  Nyheter24 har tidigare skrivit om den lilla grisen som räddade en get från att drunkna. Men nu blir det konkurrens om vem som är den största hjältegrisen.

En gång i tiden hade gården Perry Hill plats för 32 hästar och var värd för många barns födelsedagsfiranden. Men sen hände något hemskt. Gården började brinna vilket ledde till att 14 hästar dog och tre av familjens katter.

Det var i alla fall vad man trodde.

Familjens maskot och husdjur, 9-åriga och 450-kilo tunga grisen Colby, fick nämligen efter tre dagar vittring på något ute i skogen. Efter att grisen ätit frukost påbörjade hon nämligen en färd på sina fyra små ben ut i den näraliggande skogen.

– Det var som att hon var på ett uppdrag. För henne var det ganska långt, säger Harriet Finks, som äger gården till Abc News.

Brända tassar

Harriet följde efter grisen Colby ut i skogen som började sniffa på allt möjligt. Men plötsligt såg Harriet att Colby hade hittat en av hennes katter, nämligen Gumbo. Harriet trodde att Gumbo hade försvunnit i elden.

Katten Gumbo kunde inte gå på grund av sina brända tassar. Han hade även bränt sig på sin rygg och hans öronsnibbar var borta. Mirakulöst nog så fick Gumbo även återförenas med sin syster, katten Gidget efter två veckor. Harriet trodde inte att Gidget hade klarat sig i elden.

– Vi är väldigt tacksamma till Colby. Vi är tacksamma till alla som har hjälpt oss, säger Harriet, enligt Abc News.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.