Polisen förklarade att i mejlet att de ville komma i kontakt med henne med anledning av hennes son.
Polisen förklarade att i mejlet att de ville komma i kontakt med henne med anledning av hennes son. - Foto: Ap

Polisen meddelade mamma om sonens död – via Facebook

Polisen får hård kritik efter att ha använt Facebook för att meddela en mamma om hennes sons död. Det tog mamman en månad att hitta polisens mejl i inkorgen.


Polisen: "Vi försökte"

Polisen i Clayton County hävdar att de arbetat hårt med att hitta familjen. De uppger att de kollat flera adresser utan att hitta rätt. De utreder just nu varför Facebook användes för att ta kontakt och beklagar det som hänt.

CLAYTON COUNTY. Mamman Anna Lamb-Creasey 30-årige son Rickie Lamb försvann spårlöst den 25 januari. I flera veckor sökte familjen förtvivlat efter Rickie utan resultat. De tillbringade all sin lediga tid med att fråga runt på sjukhus och ringa runt till vänner.

Det de inte visste var att polisen redan hittat honom död den 31 januari.

"De hade kunnat hitta mig"

Men polisen valde att ta kontakt med familjen på Facebook via ett privat meddelande från en polis privata konto. Något som tog Anna, som inte vet exakt hur det sociala nätverket fungerar, nästan en månad att hitta.

– De sa att de gjort det bästa de kunnat för att få tag i mig. Men jag tror dem inte. Om de kan hitta en kriminell kan de hitta mig. Jag har varit på samma job varje dag i 13 år – de hade kunnat hitta mig, säger mamman gråtandes till The Atlanta Journal.

Trodde att det var fejkat

Hennes dotter, som också fick meddelandet från polisen, förklarar att hon inte läst det eftersom hon inte tog det på allvar.

– Jag tänkte bara att det var någon fejk-grej, säger hon till The Atlanta Journal

När familjen ringde upp numret som polisen lämnat i meddelandet fick de veta att Rickie dött i en bilolycka den 24 januari. 

/
/
Son
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!