Harpunspetsen "stannade" först efter 15 centimeter.
1 av 3
Harpunspetsen "stannade" först efter 15 centimeter. - Foto: www.splashnews.com / Splash News
Röntgenbilder från när spetsen fortfarande satt i mannens huvud.
2 av 3
Röntgenbilder från när spetsen fortfarande satt i mannens huvud. - Foto: www.splashnews.com / Splash News
Men läkarna lyckades avlägsna spetsen. Och fiskaren klarade sig utan hjärnskador.
3 av 3
Men läkarna lyckades avlägsna spetsen. Och fiskaren klarade sig utan hjärnskador. - Foto: www.splashnews.com / Splash News

Sköt sig med harpun genom ögat – klarade sig utan hjärnskador

En brasiliansk fiskare råkade harpunera sig själv i ögat – och 15 centimeter in i huvudet. Men mannen kommer att klara sig utan hjärnskador.


Här är en till som hade tur...

Det var under en fisketur i början på juni 2012 som 16-årige Yasser Lopez skalle genomborrades sedan en harpun avfyrats av misstag.

Men 16-åingen klarade sig mirakulöst.

Se en video här.

RIO DE JANEIRO. I söndags lyckades en brasiliansk fiskare med bedriften skjuta sig själv i ansiktet – med en harpun.

Harpunspetsen träffade i högra ögat, penetrerade skallbenet och trängde sedan in 15 centimeter i huvudet. Men mannen valde trots det att vänta hela tio timmar innan han kontaktade läkare.

Får behålla ögat

Under gårdagen genomgick mannen operationer under totalt fyra timmar. Och efter att läkarna avlägsnat harpunspetsen kunde man konstatera det osannolika: Fiskaren kommer att klara sig utan hjärnskador.

En ögonspecialist har även lyckats rekonstruera och bevara det harpunerade ögat. Synen på ögat är däremot förlorad, skriver Daily News.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.