Kristin genomgår ett könsbyte. Hon är den första amerikanska marinsoldaten som gör detta.
1 av 3
Kristin genomgår ett könsbyte. Hon är den första amerikanska marinsoldaten som gör detta. - Foto: Amazon.com
Hon jobbade i tjugo år som soldat och efter pensioneringen ville hon bli en kvinna.
2 av 3
Hon jobbade i tjugo år som soldat och efter pensioneringen ville hon bli en kvinna. - Foto: MC3(SW) Declan Barnes
Hennes självbiografi kom ut i förra veckan.
3 av 3
Hennes självbiografi kom ut i förra veckan. - Foto: Amazon.com

Första marinsoldaten som genomgår könsbyte: "Inga fler förklädnader"

En tidigare manlig medlem ur den amerikanska flottan har kommit ut som kvinna. Hon blir därmed den första marinsoldaten som genomgår ett könsbyte.


I bokens förord…

…skriver Beck att anledningen till att hon skrev boken var "för att nå ut till alla yngre människor och uppmuntra till att leva ditt liv fullt ut, behandla varandra med medkänsla och vara snälla mot varandra, speciellt i ditt egna bostadsområde."

USA. Kristin Beck hette tidigare Chris och tjänade under 20 år som marinsoldat i den amerikanska flottan, Navy SEAL. Beck kämpade på några av de farligaste slagfälten i världen – men efter att hon hade pensionerat sig insåg hon en sak: Hon levde inte som hon önskade, skriver ABC.

– Chris ville verkligen bli en tjej och kände tidigt under barndomen att hon var en flicka, sa Anne Speckhard, medförfattaren till Becks biografi. 

Beck kände sig aldrig helt bekväm som man och efter att hon pensionerade sig i början av 2011 började hon också sin stora resa.

Kände sig asexuell

Beck beskriver att hon under åratal levde som en krigare och var i princip asexuell. Hon såg sina gamla kollegor som bröder och erkänner att det inte ens fanns tid till att tänka några som helst sexuella tankar.

När hon påbörjade sin förändring meddelade hon först alla sina vänner online med statusuppdateringen "Inga fler förklädnader" och därefter började hon gå ut på gaybarer i Florida.

För närvarande genomgår Beck hormonbehandlingar som förbereder henne för intimkirurgi. Till vardags har hon långt hår, sminkar sig och bär kvinnokläder, skriver ABC.

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!