Kvinnornas demonstration ledde till stora protester i landet.
1 av 5
Kvinnornas demonstration ledde till stora protester i landet. - Foto: AP/Scanpix
Nu har de dömts till fyra månaders fängelse.
2 av 5
Nu har de dömts till fyra månaders fängelse. - Foto: AP/Scanpix
Femen är en feministisk grupp som utfört liknande demonstrationer världen över.
3 av 5
Femen är en feministisk grupp som utfört liknande demonstrationer världen över. - Foto: AP/Scanpix
Här förs kvinnorna bort.
4 av 5
Här förs kvinnorna bort. - Foto: AP/Scanpix
Amina riskerar flera års fängelse.
5 av 5
Amina riskerar flera års fängelse. - Foto: AP/Scanpix

Protesterade nakna – nu döms kvinnorna till fängelse i Tunisien

Tre kvinnor från feministgruppen Femen har dömts till fyra månaders fängelse för "angrepp på den allmänna moralen" i Tunisien.


Femen

Femen är en feministisk protestgrupp från Ukraina som bildades 2008 och har hundratals topless-aktivister världen över. Aktivister inom Femen skriver politiska budskap på sina bröst och kroppar. Organisationen har underavdelningar i ett flertal länder, bland annat i Sverige. 

TUNISIEN. Den 5 juni ställdes tre kvinnor från feministgruppen Femen inför rätta i Tunis för att ha demonstrerat med nakna bröst i huvudstaden den 30 maj.

Nu har de tre kvinnorna, två fransyskor och en tyska, dömts till fyra månaders fängelse för "angrepp på den allmänna moralen" och "oanständighet".

Kvinnorna demonstrerade för att stötta Femen-medlemmen Amina Sboui som hotats till livet efter att ha publicerat en bild på sin nakna överkropp med texten "Fuck your morals"

Riskerar flera års fängelse

Bilden delades över tusentals gånger och fick stor uppmärksamhet. Vilket ledde till stora hyllningar, men också till att salafister i landet, extrema islamister, utfäste en dödsdom över henne.

Amina låstes in i sitt hem en längre tid. När hon lyckades fly tog hon sig till staden Kairouan där hon sprejade ordet "Femen" nära en gravplats. Därefter greps hon och nu riskerar hon flera års fängelse.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!