Såhär såg röntgenbilden ut.
Såhär såg röntgenbilden ut. - Foto: The Telegraph

12-årig pojke spetsades på staket – överlevde

12-åringen spetsades på staketet när han skulle klättra över för att hämta en fotboll. Den äldre brodern fick hålla upp kroppen – som hängde i luften – tills brandmännen kom och kunde klippa loss pojken.


Lekte och dog

Den 14-årige pojken lekte kurragömma med vännerna när han sprang in i en tjurstaty – och spetsades till döds.

STORBRITANNIEN. Det var när 12-årige Josh Hassan skulle springa efter en fotboll somhan hoppade över ett staket ­– och spetsades av det spjutliknande smidesjärnet. Utan att träffa ett enda organ gick spjutet rätt in kroppen, raktunder bröstet, och ut precis ovanför.

Hassan överlevde mirakulöst. 

 – Läkarna sade attspjutet bara var fem centimeter från hans hjärta, säger mamman, Dawn Hassan, till brittiska Telegraph.

Försökte hålla upp honom

Människor som befann sig i närheten kom springandes för att hjälpa pojken. En av dessa var Hassans 22-årige bror, Chris Spalding. Han försökte hålla i sin yngre bror och stödja upp kroppen för att jämna ut vikten och på så vis undvika att kroppen spetsades ytterligare.

Till sjukhuset med spjutet i kroppen

När räddningstjänsten kom till platsen fick de knipsa av hela metallstången innan de till slut kunde köra 12-åringen till sjukhus, fortfarande spjutet i kroppen.

– Pojken har haft oerhört tur som över huvud tagetöverlevde, ska en av brandmännen ha sagt, enligt Dailymail.

Behåller spjutet

Redan efter två dagar kunde Hassan lämna sjukhuset,fortfarande mördbultad efter den hemska incidenten, men utan några allvarligareskador. Spjutet tänker han behålla som en souvenir.

– Han kommer inte att klättra över några fler staket iframtiden, säger mamman till Telegraph.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

1 timme sedan
Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.