Zou Bin fick en oväntad överraskning.
1 av 4
Zou Bin fick en oväntad överraskning. - Foto: oeeee.com/TT
Här är alla lappar som tjuven skrivit på.
2 av 4
Här är alla lappar som tjuven skrivit på. - Foto: oeeee.com
Zou Bin blev bestulen på sin iPhone 4.
3 av 4
Zou Bin blev bestulen på sin iPhone 4. - Foto: Stefan Gustavsson / TT BILD
Nya iPhone 5S.
4 av 4
Nya iPhone 5S. - Foto: AP/TT

Här är iPhonetjuvens goda gärning

Han blev bestulen på sin iPhone – då hotade han tjuven med en bluff. Svaret? Ett paket med sim-kortet – och elva handskrivna sidor med alla hans kontakter.


Vanligt stöldgods

Just iPhones, särskilt de nya, brukar ligga högt upp på alla tjuvars önskelista. I samband med att iPhone 5S släpptes i Sverige bekräftade Stockholmspolisen detta för Nyheter24.

BEIJING. När den kinesiska bartendern Zou Bin blev bestulen på sin iPhone för en månad sedan fick han panik. Han var tvungen att ha tillgång till de tusentals kontakter han hade i telefonen.

Därför bestämde han sig för att skicka ett sms till sitt eget nummer för att hota tjuven, som stulit telefonen när de delat en taxi.

"Jag vet att du är mannen som satt bredvid mig. Jag kan lova att jag kommer att hitta dig. Om du tittar igenom mina kontakter förstår du nog vem jag är", skrev han enligt nyhetsbyrån AFP.

"Bäst att spara alla kontakter på sim-kortet"

Han fick aldrig något svar. Men efter bara några dagar damp det ned ett paket i brevlådan. I det låg Bins eget sim-kort – och alla de kontakter han haft i telefonen. Totalt handlade det om elva handskrivna sidor som tjuven antecknat åt sitt offer.

Nu har Bin lärt sig att det kan löna sig att bluffa om man blivit bestulen.

– Men det är också bäst att spara alla kontakter på ditt sim-kort så att du besparar tjuven en hel del skrivande, säger han till The Telegraph.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!