Apples "Touch ID" – säkrare än väntat

Nyheterna om hur fingeravtrycksläsaren hackats har avlöst varandra. Nu visar det sig att Apples "Touch ID" faktiskt är säker – trots allt.


Inte hacka – men stjäla

Även om det har blivit svårare att hacka sig in i en iPhone så kvarstår det mer klassiska hotet. Enligt polisen är iPhone 5s högst upp på tjuvarnas önskelista just nu.

Den har gått att kringgå och till och med låsa upp med bröstvårtan. Nu visar det sig dock att Apples fingeravtrycksläsare Touch ID är säkrare än man tidigare trott.

Tidigare har företaget försäkrat användarna om att fingeravtrycken inte kan kopieras, bland annat eftersom de sparas i en särskild del av A7-processorn som finns i iPhone 5s. Det enda operativsystemet iOS7 kan göra är att fråga om avtrycket är korrekt eller inte.

Varje sensor unik

Nu har dock Imore och Modmyi undersökt telefonen närmare och upptäckt att varje Touch ID-sensor är kopplad till den särskilda A7-processorn. Helt enkelt så är varje fingeravtrycksläsare unik och går därför inte att kopiera.

Om Touch ID-läsaren byts ut mot en annan slutar funktionen att fungera, skriver MacWorld.

Fördelen enligt Imore är att hackare inte kan modifiera sensorerna. Nackdelen är att det blir svårare med "gör-det-själv"-reparationer.

Se hur en tysk hackargrupp lurar Touch ID med hjälp av ett fingeravtryck i latex:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!