Ärr, håravfall och cancer – inget stoppar succémodellen

Elle Mayday drabbades av äggstockscancer men vägrade låta varken cancern, håravfallet eller ärren stå i vägen för modellkarriären.


Rakade av sig håret

 När Tom blev sjuk i skelettcancer reagerade killarna i klassen med att raka av sitt hår för att visa sitt stöd.

– Det blev en ny trend i skolan, säger klasskompisen Karl Bork.

KANADA. Modellen Elle Mayday, 25, drabbades av en sällsynt cancerdiagnos. Cancern drabbar främst kvinnor i klimakteriet, skriver Daily Mail.

– Jag fick höra att det var en cysta så många gånger men jag visste innerst inne att det var något annat som var fel, säger Mayday, och fortsätter:

– Jag nådde en punkt då jag insåg att jag antigen måste sluta med modellandet eller så fortsätter jag att vara den person som jag växte upp till att vara. 

Såg inga hinder

Underklädesmärket Forever Yours Lingerie såg aldrig Maydays cancer som något problem utan började jobba med modellen under förra året.

– Hon var en storlek 42 och hade en fin byst, liten midja och större höfter och rumpa. Vi ville representera det utseendet, sa Sonya Jenkins, en av grundarna till märket.

Mayday blev tvungen att genomgå cellgiftsbehandling och kirurgi för att bli frisk från cancern men underklädesmärket valde trots det att fotografera Mayday exakt så som hon såg ut – utan hår och med ärr.

– Vi såg hennes naturliga kropp för vad den var. Det var djärvt och fantastiskt, sa Jenkins.

"Tänk på mig i dag"

Mayday har mer än 75 000 följare på Facebook som peppar och stöttar henne i hennes kamp, skriver Daily Mail.

Den 22 januari genomgick Mayday ytterligare en operation.

På sin Facebooksida skrev hon: "Snälla, tänk på mig i dag. Det är rätt läskiga saker som jag kommer att genomgå men jag håller huvudet högt och jag kommer att ta mig igenom detta. Jag kommer att ligga på sjukhuset i tre veckor och återhämta mig".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.