Fint gjort.
1 av 3
Fint gjort. - Foto: Hilton
James Robinson.
2 av 3
James Robinson.
Hilton i Cardiff.
3 av 3
Hilton i Cardiff. - Foto: Hilton

Givmild vd träffade hemlösa efter utekväll – såg till att de fick bo flera nätter på lyxhotell

Det här ger faktiskt lite hopp för mänskligheten.


Efter en kväll ute på stan i walesiska Cardiff med polarna träffade reklam-vd:n James Robinsonhemlösa John, 33, och Anna, 21. De började prata med varandra och snart hade James hört delar av deras livshistoria.

– De hade blivit hemlösa utan att det var deras eget fel, och John berättade för mig att de gick igenom en tuff tid, berättar James för Wales Online.

Så han bestämde sig helt enkelt för att se till att de skulle få spendera de närmaste nätterna på något varmt och trevligt ställe. Men det var inte det lättaste – de tre första hotellen som han försökte boka rum hos nekade när han sa att det var till ett hemlöst par.

Men till slut, på ett hotell i Hilton-kedjan, lyckades han få napp och bokade, och betalade, två nätter för de båda i ett rum som kostade 4 000 kr per natt. Sen lämnade han lite pengar till paret, föreslog att de skulle köpa lite mat eller kläder och lämnade de båda.

Men de hade inte setts för sista gången. Dagen efter satt nämligen James på en pub när han fick se två bekanta personer vandra förbi.

– De gav mig en jättekram, säger han till Wales Online.

Och han har en enkel förklaring till varför han gjorde som han gjorde.

– Det gör ont i mig, att det 2015 fortfarande bor människor på gatan, säger han till Wales Online och fortsätter:

– Jag önskar bara att jag kunde göra likadant för alla.

/
/
VD
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!