Explosionerna i Bryssel – minst 23 personer döda

Flera har dött och flera har skadats efter explosioner på Bryssel flygplats.


De första uppgifterna om antal döda och antal skadade kom från sjukhuset Saint-Luc som mottagit skadade från flygplatsen. Enligt sjukhuset rörde det sig om tio döda och 30 personer som skadats. Men senare kom uppgifter om att 13 personer är döda och 34 personer är skadade, detta enligt den belgiska public service-kanalen VRT.

Strax efter explosionerna så inträffade det även explosioner i Bryssels tunnelbanesystem, en av de drabbade stationera är Maalbeek som ligger i centrala Bryssel. Enligt siffror ska 10 personer dött i den explosionen. Så just nu har alltså minst 23 personer mist livet i explosionerna.

Det var på måndagsmorgonen vid 8-tiden som det hördes två explosioner på Bryssel flygplats. Svenska Dagbladets korrespondent Teresa Kuchler var på flygplatsen när det smällde.

– Hela huset skakade, det är rök över allt och det låg människor på marken inne i terminalen. De såg inte skadade ut utan hade antagligen bara lagt sig ner. Det rasade ner flis från taket. Alla butiker har stängt och vakter drivit alla ur hallen. Människor springer, säger hon till SVD.

Än är det oklart vad som har hänt och vad, vem eller vilka som har orsakat explosionerna. Men enligt belgisk public service är det ett självmordsdåd som ska ha orsakat explosionerna på flygplatsen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.