Hemska bilder från Belgien.
1 av 2
Hemska bilder från Belgien.
Hemska bilder från Belgien.
2 av 2
Hemska bilder från Belgien.

Källor: Minst 400 IS-terrorister redo att attackera Europa

Mer än 400 IS-terrorister ska vara tränade för att utföra dåd i Europa. Personer bakom Parisdåden ska också finnas i Sverige.


IS ska ha tränat åtminstone 400 krigare att slå till mot Europa efter attackerna som utfördes i såväl Bryssel som Paris. Målet ska vara att återigen skapa så stor skada som möjligt mot så kallade "mjuka mål", uppger AP.

Även om terrorgruppen förlorar mark i Syrien och Irak ska det enligt uppgifter finnas en stor spridning av jihadister i Europa. Frågan som många ställer sig är hur många och exakt var krigarna befinner sig.

En säkerhetskälla från Irak ska ha sagt att personer som var med och planerade attacken i Paris just nu befinner sig i Sverige och Danmark exempelvis. Det ska också ha kommit en ny grupp från Turkiet in i Europa nyligen.

Fransk säkerhetstjänst har sagt att efter att spår länkats till Abdelhamid Abaaoud efter Paris-attackerna så är han "arkitekten" bakom allting. Han ska ha lett en gren för externa operationer, kallad Amni, som skickar utvalda krigande terrorister tillbaks till Europa för att genomföra terrordåd, skriver Sveriges Radio.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.