Mannen hoppade naken in bland lejonen.
Mannen hoppade naken in bland lejonen. - Foto: Faksimil chilensk media

Man försökte ta sitt eget liv – hoppade naken in bland lejon på ett zoo

Mannen klädde av sig sina kläder och kastade sig in i inhägnaden på zooparken.


En man klädde av sig naken och gick in i en inhägnad där det bodde flertalet lejon på ett zoo i Chile. Han överlevde attacken, men lejonen sköts till döds.

Myndigheter i Santiago, Chile, har bekräftat att två lejon blev skjutna av zoopersonal efter att de nästan lemlästat en 20-årig man som brutit sig in i inhägnaden, skriver Daily Mail.

Hela händelsen filmades av en besökare:

Mannen, som enligt lokal media heter Franco Luis Ferrada Roman, togs akut till ett sjukhus och hans tillstånd beskrevs som allvarligt.

Enligt uppgifter hittades också ett självmordsbrev i hans kläder som lämnats vid sidan om inhägnaden.

Det hela hände dessutom när zooparken var öppen för allmänheten så flertalet besökare fick se på när mannen blev attackerad av lejonen.

Bildkälla: Faksimil Noticias Media

Enligt personalen började lejonen med att på en gång med att närma sig och stansa mannen. Det tog inte lång tid innan två av lejonen sköts till döds.

Till lokal media säger Alejandra Montalva som är chef för parken att mannen tog sin in i inhägnaden och lyfte på en lucka som tog honom direkt in till lejonen.

Chefen säger också att skjutningarna av lejonen gjort henne extremt ledsen – men att parken alltid måste skydda sina besökare. Det fanns inte tid att använda bedövningsskott.

Enligt en besökare som pratat med radiostationen Bio Bio började mannen att skrika saker om Jesus när han befann sig bland lejonen. Besökaren kritiserar också säkerhetspersonalen som först började kasta vatten, sedan evakuera besökare för att till sist skjuta lejonen.

Mannen ska ha överlevt attacken med skador mot huvudet och bäckenbenet. Lejonburen höll stängt efter attacken.

Zoo
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.